No Cure No Pay Aankoopmakelaar

No Cure No Pay Aankoopmakelaar

Een huis kopen is en blijft spannend. Het is een grote investering en er komt heel wat bij kijken. Er is genoeg informatie te vinden op het internet, maar toch is het fijner om de zaak met een expert aan je zijde te bekijken. Hij of zij weet precies wat jouw situatie is en kan hier goed bij helpen.

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. De aankoopmakelaar weet precies hoe de lokale woningmarkt eruitziet en kan hier goed op inspelen. Zo kan de makelaar met jou meedenken en kijken welke huizen voldoen aan jouw wensen. Niet alleen heeft de aankoopmakelaar zicht op de huizen die al te koop staan, ook is hij op de hoogte van de huizen die op korte termijn in de verkoop gaan.

Met het no cure no pay principe voor de aankoopmakelaar, krijg jij hulp en pas wanneer het succesvol is hoef je te betalen. Zo heb jij zekerheid dat je betaald voor goed resultaat en heeft de aankoopmakelaar een extra drive om goed werk te leveren.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar?

Welke prijs komt kijken bij een aankoopmakelaar verschilt. Hier zijn geen vaste tarieven voor. De kosten van een aankoopmakelaar is vaak een vast bedrag die u van tevoren afspreekt. Er zijn tevens genoeg aankoopmakelaars die werken met een percentage van de aankoopprijs. Let hierbij dus wel op dat een aankoopmakelaar meer courtage krijgt zodra de aankoopprijs hoger uitvalt. Het is goed om onze offertes die wij aanleveren goed met elkaar te vergelijken.

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

  • Er wordt veel werk je uit handen genomen. Met een aankoopmakelaar bespaar je veel tijd en energie.
  • Je hebt een expert aan je zijde. Deze zit helemaal in het vakgebied en weet de fijne kneepjes. Iets wat jij één keer zou doen, doet een aankoopmakelaar dagelijks.
  • Aankoopmakelaars zijn als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen. Als jij bij een aankoopmakelaar zit, weet jij dus ook als eerste wanneer een geschikte woning te koop staat.
  • Een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij het koopproces en hierdoor krijg je een objectieve mening over een huis. Erg handig, aangezien een huis al snel een emotieaankoop kan worden.

Wat zijn de nadelen van een aankoopmakelaar?

  • Een aankoopmakelaar brengt extra kosten met zich mee
  • Je hebt geen direct contact met de verkopende partij. Alles gaat via de aankoopmakelaar. Dit kan prettig zijn, maar soms weet je dus ook niet altijd wat er speelt.
  • Een aankoopmakelaar kan met een percentage op de aankoopprijs als vergoeding iets wat gekleurd zijn. Zij krijgen immers meer inkomsten zodra de aankoopprijs hoger uitvalt. Let daarom altijd op of de makelaar echt onafhankelijk is.