No cure no pay makelaar

Betalen voor een makelaar die jouw huis uiteindelijk niet verkoopt. Dat is toch eigenlijk niet zo moeten horen. Als de makelaar uw huis niet verkoopt, dan heeft hij waarschijnlijk een verkeerde strategie gehanteerd bij het verkopen van uw huis. Daarbij is het moeilijk te meten hoeveel moeite de makelaar heeft gedaan om uw huis te verkopen. De bestede uren zijn dus moeilijk te verieferen.

Door een no cure no pay makelaar in te huren, huurt u een makelaar in die door een financiele prikkel genoodzaakt is om alles uit de kast te halen om uw huis te verkopen. Lukt het de makenaal namelijk niet dan zal de makelaar geen geld ontvangen.

Als het de makelaar een verkoper heeft, dan hebt u als verkoper bij no cure no pay altijd nog degene die het laatste woord heeft. Wilt u uw huis wel daadwerkelijk verkopen voor die prijs? Er kunnen natuurlijk wel nadere afspraken gemaakt worden, bijvoorbeeld als de makelaar uw huis voor een bepaalde prijs kan verkopen dat u dan verplicht ben om de makelaar een succesfee te betalen.

De succesfee die u de makelaar moet u altijd vooraf afspreken. Het kan een vast bedrag zijn, maar de commissie die de no cure no pay makelaar krijgt kan ook afhankelijk zijn van de verkoopprijs van het huis. Kiest u voor het laatste dan heeft de makelaar ook een financiele prikkel om het huis voor de hoogste prijs mogelijk te verkopen. Uw makelaar heeft daar immers belang bij, gezien hij een hogere commissie zal ontvangen.

Gratis makelaar

Als de makelaar u huis niet verkoopt dan is heeft u een gratis makelaar. U hoeft de makelaar namelijk niet te betalen. Onafhankelijk hoeveel uren de makelaar heeft besteed aan het verkopen van uw huis. Dit is wel zo fijne gedachte, allereerst is het lastig na te gaan hoeveel uren uw makelaar precies aan uw huis heeft besteedt (het gaat enkel op goed vertrouwen). Daarbij is makelaar die geen succes heeft gehad bij het verkopen van uw huis, schijnbaar niet de juiste makelaar geweest in uw geval.

No win no fee

Kortom een no cure no pay makelaar is heel erg eerlijk manier van het inhuren van een makelaar. Verkoopt no cure no pay makelaar uw huis dan zal hij daarvoor een bedrag ontvangen. U beloont hem eigenlijk voor zijn gedane diensten. Het bedrag of percentage wat de makelaar ontvangt is vooraf afgesproken. U komt dus niet voor onverwachte situaties te staan. Verder als de no cure no pay makelaar uw huis niet verkoopt, dan hoeft u de makelaar niet te betalen. Oftwel “no win no fee