No Cure No Pay Makelaar

No Cure No Pay Makelaar

Ook zijn er makelaars die op basis van no cure no pay werken. Bij een makelaar geldt dat je de makelaar pas hoeft te betalen als jouw huis wordt verkocht. Jij moet altijd instemmen met de koop, dus geen zorgen voor jou. Het voordeel van een makelaar die op basis van no cure no pay werkt is, is dat de makelaar echt een stimulans heeft om jouw huis te verkopen. Hij krijgt namelijk een financiële prikkel. Verder heeft een makelaar veel meer kennis in huis en heeft de makelaar een veel groter netwerk om jouw huis aan de man te brengen. Het bedrag wat een makelaar bij succes krijgt, wordt vooraf afgesproken. Jij weet dus altijd waar je aan toe bent. Daarbij mag je natuurlijk zelf ook nog proberen het huis te verkopen. In het geval dat je jouw huis zelf verkoopt, hoef je de no cure no pay makelaar niet te betalen.

Waarom een makelaar inschakelen?

Veel mensen die hun huis willen verkopen beginnen met de vraag ‘Neem ik een verkoopmakelaar in de arm?’ En dit is een terechte vraag. Het is namelijk een grote beslissing waarbij er vaak wat professionele hulp bij mag komen kijken. Een makelaar is een ervaren onderhandelaar en zo krijg jij de hoogst mogelijke prijs voor jouw woning. Daarnaast komt de makelaar op voor jouw belangen, bemiddelt bij de verkoop en adviseert de verkoper tijdens het gehele proces. Ongeveer 90% van de Nederlanders schakelt een makelaar in.

No cure no pay makelaar

Betalen voor een makelaar die jouw huis uiteindelijk niet verkoopt. Dat is toch eigenlijk niet zo moeten horen. Als de makelaar jouw huis niet verkoopt, dan heeft hij waarschijnlijk een verkeerde strategie gehanteerd bij het verkopen van jouw huis. Daarbij is het moeilijk te meten hoeveel moeite de makelaar heeft gedaan om het huis te verkopen. De bestede uren zijn dus moeilijk te verifiëren.

Gratis makelaar

Als de makelaar het huis niet verkoopt dan is heb jij een gratis makelaar. Je hoeft de makelaar namelijk niet te betalen. Onafhankelijk hoeveel uren de makelaar heeft besteed aan het verkopen van jouw huis. Dit is wel zo fijne gedachte, allereerst is het lastig na te gaan hoeveel uren jouw makelaar precies aan jouw huis heeft besteedt (het gaat enkel op goed vertrouwen). Daarbij is makelaar die geen succes heeft gehad bij het verkopen van het huis, schijnbaar niet de juiste makelaar geweest in jouw geval.

No win no fee

Kortom een no cure no pay makelaar is heel erg eerlijk manier van het inhuren van een makelaar. Verkoopt no cure no pay makelaar jouw huis dan zal hij daarvoor een bedrag ontvangen. Jij beloont hem eigenlijk voor zijn gedane diensten. Het bedrag of percentage wat de makelaar ontvangt is vooraf afgesproken. Je komt dus niet voor onverwachte situaties te staan. Verder als de no cure no pay makelaar jouw huis niet verkoopt, dan hoef je de makelaar niet te betalen. Oftewel “no win no fee”.