No Cure No Pay Incasso

No Cure No Pay Incasso

Het kan zijn dat jij geen geld ontvangt, omdat de schuldenaar weigert te betalen. No cure no pay op het gebied van incasso is al de normaalste zaak van de wereld. De incasso specialist, stelt alles in werking om het verschuldigde rekening in te vorderen. De incasso advocaat zal pas betaald worden, als hij daadwerkelijk het geldt int. Het bedrag wat de incasso specialist ontvangt, is doorgaans vooraf al vastgesteld. Jij weet dus duidelijk van tevoren hoeveel kosten jij kwijt bent. Het mooie van no cure no pay is ook dat je zeker weet dat je nooit extra geld verliest (behalve het geld dat de schuldenaar niet betaalde), dit is wel zo prettig, jij bent immers al genoeg tijd kwijt doordat een wederpartij zich niet aan de afspraken houdt. Vul jouw gegevens in en zet een incassobureau in om de verschuldigde te vorderen.

No cure no pay incasso

Jij hebt recht op een bepaald bedrag, maar je krijgt het niet terug, oftewel wanbetaling. Vele bedrijven en particulieren zijn wel eens in deze situatie geweest. Wat doe je dan als bedrijf of particulier? Dit is lastig, je wilt hem juridisch dwingen tot de gewenste betaling. Maar hoe doe je dat? En wat zijn de kosten hiervan? Jij loopt immers de kans, indien je een juridische procedure start, dat er alsnog niet wordt betaald. Dit kan komen doordat de schuldenaar niet wil betalen (onwil) of wellicht niet meer kan betalen (onmacht) of dat de rechter je ongelijk geeft. Daarbij zijn er nog de bijzondere situaties dat de schuldenaar ontraceerbaar is omdat hij bijvoorbeeld gevlucht is.

In al deze situaties heb je iemand nodig die de kennis en middelen in huis heeft om jouw geld terug te vorderen. Om te voorkomen dat jij (of het bedrijf) voor onvoorziene kosten komt te staan, is het verstandig om bij incasso op basis van no cure no pay jouw geld terug te krijgen. Slaagt het niet om jouw geld terug te krijgen, dan hoef je niets te betalen. En terecht, jij hebt immers al schade doordat jij het bedrag waar je recht op hebt, niet ontvangen.

Hoe werkt no cure no pay incasso?

Het bedrag dat je moet betalen als je een vordering indient wordt vooraf afgesproken. Dit kan een bepaald percentage zijn van het te vorderen en eventueel ontvangen bedrag, het kan ook een vast bedrag zijn. Het no cure no pay incasso bedrijf zal alle juridische middelen in werking stellen om jouw vordering te innen. Wel zal geprobeerd worden om de relatie tussen jou en de schuldenaar niet in slechte zin te beïnvloeden. Voor bedrijven is dit zeker van belang. Jij hebt, over het algemeen, immers baat bij een goede verhouding met een ander bedrijf die schulden heeft bij jou. Wellicht wil je in de toekomst wel weer zaken met hen doen. Er zal dus ook niet meteen naar de zwaarste middelen gegrepen worden bij no cure no pay incasso. Toch weet jij zeker bij incasso op basis van no cure no pay dat het incassobureau alles in het werk zal stellen om het verschuldigde bedrag te innen. Anders ontvangt het incassobureau geen geld. No cure no pay geeft dus de zekerheid dat jij met een partij in zee gaat die ervoor jou is en alles in staat stelt om aan jouw wensen te voldoen.